Web Content Display

Повишаване на добивите с въглероден диоксид в атмосферата и кислород във водата на парника

 

За целите на парниковото производство Месер Груп има разработена цялостна концепция, която можете да ползвате и в България. Наторяването с въглероден диоксид и обогатяването на водата за напояване с кислород дават чудесни резултати като правят растенията по-устойчиви, увеличават добивите и качеството на продукцията.

Така нареченото "торене с СО2" представлява добавяне на въглероден диоксид в атмосферата на парника. Като критичен фактор за протичане на фотосинтеза и натрупване на биомаса добавеният СО2 дава бързи резултати както по отношение на количеството, така и на качеството на продукцията. Подробна информация за тази технология можете да прочетете тук.

Другата специализирана газова технология за парници - обогатяване на водата за напояване с кислород е въведена първоначално с цел почистване на дюзите на маркучите от бактериални налепи. Освен, че проблемът със запушването се разрешава трайно, добавянето на О2 във водата има и друг положителен ефект: корените на растенията стават по-здрави и по-малко податливи на плесени. Технологията е патентована от Месер и вече е внедрена при 30 зеленчукопроизводители в Австрия.

За поръчки и подробна информация - инж.Майя Новачева - maya.novatcheva@messer.bg, тел. за контакт: 0888 528 358