Ацетилен

АЦЕТИЛЕН

Какво е ацетилен – ацетилен в бутилки – трейлъри с ацетилен – алтернативно гориво – приложна техника за ацетилен – поръчки на ацетилен

АЦЕТИЛЕН

АЦЕТИЛЕНЪТ Е C2H2

Ацетилен или етин е химично неорганично съединение между въглерод и водород. Ацетиленът е открит през 19 век от Едмънд Дейви и преоткрит от Марселин Бертолот. Ацетиленовият газ е силно реактивен и експлозивен газ, който се използва в горивни процеси, където се изисква висока температура.

СВОЙСТВА НА АЦЕТИЛЕНА

Повече информация за свойствата и лесен калкулатор за конвертиране на мерните единици можете да намерите в приложенията на Месер в Apple Store или Android Play

ПРИЛОЖЕНИЕ НА АЦЕТИЛЕНА

Рязане: ацетиленът се използва главно в металообработката (обработка на скрап, корабостроене) за рязане. Поради високата температура металът може да бъде нарязан бързо. Автогенно заваряване: изгарянето на ацетилен с кислород създава много горещ ацетиленов пламък, с който металът се стопява. Използва се и за премахване на изкривявания от метални конструкции. Други приложения: ацетиленовата сажда например се използва като смазка.

ГАЗОВИ БУТИЛКИ ЗА АЦЕТИЛЕН

Газовите бутилки са с различен обем и налягане. В зависимост от вида газ в бутилката, „рамото“ на бутилката има различен цвят, който е стандартизиран съгласно европейския стандарт EN 1089-3. За ацетилен това е бордо maroon.

. Преглед на различните цветове на газовите бутилки можете да намерите тук. Бутилките не трябва да се пълнят с чист ацетиленов газ поради риск от експлозия. Ето защо ацетиленовата бутилка е напълнена с пореста маса, в която се разтваря органичен разтворител (DMF или ацетон). Наляганто на изхода на бутилката зависи от скоростта, с която ацетиленът се извлича от разтворителя. Уверете се, че възвратният клапан е винаги прикрепен на линията към ацетиленовата бутилка. Ако скоростта на пламъка на ацетилена превиши скоростта на газа, пламъкът може да се върне и да причини експлозия на бутилката. Затова първо прочетете инструкциите за безопасност!

За големи потребители на ацетилен, той се предлага и в бюндели (свързани системи от 8-20 бутилки). За много големи клиенти бюнделите с газови бутилки се монтират на ремарке. Поради риска при работа с ацетилен, в зависимост от нуждите на нашите клиенти, ние предлагаме други газове. За повече информация се свържете с нашите специалисти.

ИНФОРМАЦИОНЕН ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ И ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ НА АЦЕТИЛЕН

Повече информация можете да намерите в полето търсене на продукт на тази страница.

ЗАКУПУВАНЕ НА БУТИЛКИ С АЦЕТИЛЕН

Ацетилен можете да закупите в някой от нашите дистрибуторски центрове. Повечето клиенти поръчват нашите бутилки онлайн или по телефона. В зависимост от местоположението, можете да вземете бутилките или да ги доставим до вас. Относно опциите за доставка, моля обадете се за повече информация

Контактна форма за страници

Свържете се с нас

Формуляр

Форма за контакти

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Съгласявам се с GDPR политиката на Messer Group. Мога да оттегля съгласието си по всяко време.
Текст за идентифициране Обнови CAPTCHA

Актив издател

Газ центрове

ГАЗ ЦЕНТРОВЕ

Газ центрове близо до вас – вземете сами или поръчайте доставка – подходящо оборудване – поръчки – безопасност

Актив издател