Трасирана

Доставка на газове в бутилки

ДОСТАВКА НА ГАЗОВЕ В БУТИЛКИ

Доставка на газове в бутилки – Инсталации при клиенти – Регулатори за налягане – опция за телеметрично отчитане – търговски оферти

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГАЗОВЕ В БУТИЛКИ: ИНДУСТРИАЛНИ ГАЗОВЕ, ГАЗОВЕ ЗА ХРАНИ, ГАЗОВЕ С ВИСОКА ЧИСТОТА, ГАЗОВИ СМЕСИ ПО ИНДИВИДУАЛНИ ЗАЯВКИ, ГАЗОВЕ ЗА ФАРМАЦИЯТА, МЕДИЦИНСКИ ГАЗОВЕ 

ОБЕМИ НА БУТИЛКИ ЗА ГАЗОВЕ

Бутилките и бюнделите са подходящи за доставка на по-малки количества, особено за рязане и заваряване и хранително-вкусовата промишленост. Бутилките могат да са с много малък обем за лесно пренасяне до бюндели за големи количества газ.

Обемът на бутилките се изразява в хидравличен обем. Типичните размери са бутилки с хидравличен обем 50, 33, 20, 10, 5 и 1 литър. За някои газове като въглероден диоксид и ацетилен съдържанието се изразява в килограми. Това е теглото на продукта в бутилката.

Бутилките понякога се комбинират в бюндели: бутилките са фиксирани към рамка, а вентилите на бутилките са свързани помежду си и имат един общ изход. Бюнделите позволяват да се увеличи обема газ в бутилките и са предназначени за обслужване на по-големи потребители.

Съвременните бюндели като Messer Megapack обикновено се състоят от по-големи бутилки и могат да съдържат 400 или повече литра газ. За големи или малки обеми съществуват и редица бутилки с индивидуални размери. Моля да разгледате препратката на този линк (линк към информация за CAN газ)

МАТЕРИАЛИ ЗА ИЗРАБОТКА НА БУТИЛКИ

Газовете на ниско налягане могат да се съхраняват в заварени стоманени бутилки. Бутилките за станадртните индустриални газове нямат заварки и се произвеждат при строго контролиран процес на екструзия. Всяка бутилка се изпитва за налягане и се маркира. Бутилките издържат на високо налягане. Когато има специални изисквания към чистотата на съдържащия се газ, бутилката може да е изработена от алуминий или от неръждаема стомана. За повече информация по темата попитайте вашия специалист в Mесер.

НАЛЯГАНЕ НА ГАЗОВЕТЕ В БУТИЛКИТЕ

С някои изключения като въглероден диоксид, ацетилен и диазотен оксид, по-голямата част от бутилките съдържат газове на по-високо налягане. Обикновено налягането на газ в бутилка е 150, 200 или 300 бара. Колкото по-голямо е налягането в бутилката, толкова повече газ може да се съхранява в нея. Съвременното производство позволява да се произвеждат бутилки за работа на 300 бара (с налягане на изпитване 450 бара).

ЦВЕТОВО ОБОЗНАЧЕНИЕ НА БУТИЛКИТЕ

Цветовите обозначение на бутилките са регулирани от стандарта DIN EN 1089-3. Повече информация можете да намерите в Wikipedia или на приложението на Месер за цветовите обозначения на бутилките.

БУТИЛКОВИ ВЕНТИЛИ

Вентилите на бутилките са различни за всеки вид газ. Това е с цел безопасност: не можете да свържете (случайно) бутилка с грешен газ. Недостатъкът е, че за всеки газ се нуждаете от подходящ конектор. В исторически план всяка държава имаше свой собствен стандарт за безопасност (AFNOR, DIN, ISO, ...) и понякога се е налагала подмяна на оборудването или използването на елемент за преход. В цяла Европа стандартът е хармонизиран само за бутилките на 300 бара. За повече информация относно вентилите, Meсер има разработено приложение за вашия смартфон: където и да отидете в Европа, можете да сте информирани за използваните стандарти за основните газове.

ЗАКОНОДАТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ

Съгласно законовите разпоредби, бутилките се изпитват на всеки 10 години (или 5 години). На бутилката има поставена маркировка с датата на следващо изпитване. След тази дата нямате право да извършвате транспорт на бутилката. В случай, че при вас са налични такива бутилки, моля преди траспортиране да се свържете с Месер.

БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА С ГАЗОВЕ

За повече информация относно нашите обучения по темата, моля да разгледате нашата страница на тема „безопасност“.

МАРКИРОВКА НА ГАЗОВИ БУТИЛКИ

На всяка бутилка в метала е набит серийния й номер. Освен тази маркировка, на газовата бутилка има:

  • печат и стикер за следваща дата на изпитване
  • етикет с форма на банан с информация за продукта, безопасност и транспорт
  • баркод, който позволява на производителя проследимост по време на производството, дистрибуцията и връщането на празните бутилки.

Снабдяване

СНАБДЯВАНЕ

снабдяване с газове – инсталации при клиенти – възможност за телеметрично отчитане – търговски оферти

Газ центрове

ГАЗ ЦЕНТРОВЕ

Газ центрове близо до вас – вземете сами или поръчайте доставка – подходящо оборудване – поръчки – безопасност

Контактна форма за страници

Свържете се с нас

Формуляр

Форма за контакти

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Съгласявам се с GDPR политиката на Messer Group. Мога да оттегля съгласието си по всяко време.
Текст за идентифициране Обнови CAPTCHA

Контактна форма за страници

Свържете се с нас

Формуляр

Форма за контакти

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Съгласявам се с GDPR политиката на Messer Group. Мога да оттегля съгласието си по всяко време.
Текст за идентифициране Обнови CAPTCHA