Хелий за балони

ХЕЛИЙ ЗА БАЛОНИ

Хелий за балони - Високо качество от Месер - Поръчки и доставка

ХЕЛИЙ ЗА БАЛОНИ 

 

УПОТРЕБА НА ХЕЛИЯ ЗА БАЛОНИ


Независимо дали са за сватба, клубно тържество, рожден ден на дете, рекламно събитие или градски фестивал, балоните са не само популярни сред децата и младите по сърце, но и привличат внимание от страна на медиите. Балоните създават фантастична, жива и весела атмосфера, за да украсят вашето събитие, което ще помните дълго време. С нашия балон газ можете да сте сигурни, че вашите балони наистина излитат!

 

Балони с  хелий - Колко балона мога да напълня?


Хелият от Messer е лесен и безопасен за използване. Той е безцветен инертен газ, много по-лек от въздуха. Само налягането, съдържащо се в бутилките, изисква специално внимание.

Хелият за балони се съхранява в цилиндри под налягане от 200 бара. Рамото на цилиндрите за хелий е кафяво. Месер България предлага хелий в следните размери на цилиндрите:

 

 

КАКВО ТЕГЛО ИМА ЕДИН БАЛОН С ХЕЛИЙ? 


Специфичното тегло на хелия при нормални условия на околната среда е около 0,18 kg / m3, докато това на въздуха е около 1,21 kg / m3. Разликата между тях означава, че има теоретична плаваемост от около 1 g на литър хелий.


При балони с хелий се гарантира адекватна плаваемост, ако теглото на балона и приставките (канап, картички) е по-малко от 0,5 до 0,6 g на литър обем на балона.


Най-често използваната мярка за размера на балоните е диаметърът (d) в cm. Тогава обемът (V) в литри се изчислява, както следва: V (литри) = (0,524 / 1000) x (d (в cm)) 3. Например, сферичен балон с диаметър 30 ​​cm има обем от 14,1 литра и достатъчна плаваемост за тегло от около 7 до 8,5 g. Крушовидните балони с подобен диаметър имат малко по-голям обем.


За по-големи балони или въздушни фигури плаваемостта трябва да се изчислява индивидуално.


ОБЩИ СЪВЕТИ


Бихме искали да дадем няколко съвета при използването на хелий:

  • При латексовите балони газът изтича през стените на балона в рамките на приблизително 14 до 16 часа; следователно балоните от латекс трябва да се пълнят само непосредствено преди планираното събитие.
  • Използването на балонен хелий в помещенията е разрешено; но се уверете, че има достатъчна вентилация.
  • Не вдишвайте хелий директно. Въпреки че балонният хелий не е токсичен, той измества жизненоважния кислород от белите дробове!
  • Използването на водород вместо  хелий е забранено от съображения за безопасност!

Контактна форма за страници

Свържете се с нас

Формуляр

Форма за контакти

There has been an error processing your registration. Please double-check the information entered.
Съгласявам се с GDPR политиката на Messer Group. Мога да оттегля съгласието си по всяко време.
Текст за идентифициране Обнови CAPTCHA

СПЕЦИАЛНИ ГАЗОВЕ

СПЕЦИАЛНИ ГАЗОВЕ

Имате високи стандарти? Ние също. Специални газове от Messer