Кислород

КИСЛОРОД

какво е кислород – кислород в бутилки – течен кислород – производство на кислород – поръчки на кислород

КИСЛОРОД

КАКВО Е O2

Какво е кислород? Кислородът е атом, със символа О, атомно число 8 и атомна маса 15,999. В природата молекулата на кислорода е съставена от два атома и образува химичния елемент O2. Открит е през 18 век от Джоузеф Приестли, Антоан Лавоазие и Карл Вилхелм Шел. Кислородът е основата за биологичния живот на земята. Кислородът е силно окисляващ неметал, който бързо образува оксиди с други елементи и съединения при екзотермична реакция. Въздухът се състои от 20,8% кислород, 78% азот и други благородни газове (Аргон, Хелий, Неон и Ксенон).

СВОЙСТВА НА КИСЛОРОДА

Повече информация за свойствата и лесен калкулатор за конвертиране на мерните единици можете да намерите в приложенията на Месер в Apple Store или Android Play.

ПРИЛОЖЕНИЯ

Не бихте могли да прочетете този текст без наличието на кислород. Всеки път, когато вдишвате, тялото ви приема кислород от въздуха и го използва за процеси на вътрешно горене. Те гарантират, че поддържате телесната си температура и

че мозъкът ви работи. За редица приложения азотът трябва да бъде отстранен от въздуха, за да се увеличи чистотата на кислорода до 99,5% и повече. Има различни области на приложение: За дишане: в областта на медицината пациентите получават допълнителен кислород, както и в авиацията. Кислородът за медицински приложения подлежи на специално законодателство. Хранително-вкусова промишлност: като добавка в смес с други газове в специални опаковки за увеличаване на срока на годност на продуктите. Заваряване, обработка на метали и химия: чистият кислород се използва за оптимизиране на горивните процеси и отделяне на по-малко въглероден диоксид. Кислородът постъпва в инсталация за разделяне на въздуха и там става му на течен азот, течен кислород и благородни газове. След това се анализира качеството на чистия кислород. Кислородът се доставя в бутилки или втечнен в криогенни резервоари.

КИСЛОРОД В БУТИЛКИ

Кислородът се пълни в бутилки с различни обеми и налягане. В зависимост от вида газ в бутилката, „рамото“ на бутилката е с различен цвят, който е стандартизиран съгласно европейския стандарт EN 1089-3. За кислорода цвета е бял. Бутилка с кислород на 300 бара съдържа до 50% повече газ от бутилка на 200 бара. Това е възможно най-високото налягане. Поради високия риск при пълнене на този силно окисляващ газ се предпочитат бутилки на 300 бара (свързани на бюндели от 8-12 бутилки). Както всички бутилки, нашите газови бутилки се обработват отвътре, изсушават се и се правят химически пасивни. По този начин можем да гарантираме оптимална чистота и да избегнем излагането на нашите клиенти или служители на определени рискове поради това, че газовите бутилки не са били използвани правилно от предишния потребител. Тъй като бутилките се предлагат в различни обеми и налягане, е важно е да се използва и правилната арматура. По този начин можете да използвате газа във вашия процес при необходимите налягане и дебит. За бутилки, които не са на 300 бара налягане, изискванията са различни за всяка държава.

ТЕЧЕН КИСЛОРОД В КРИОГЕННИ РЕЗЕРВОАРИ

За да се поддържа ниската температура на течния кислород, той трябва да се съхранява в криогенен съд. Можете да закупите или наемете този резервоар (дюаров съд или преносим съд, криогенен резервоар или mini-bulk). Поради

изключително ниските температури трябва стриктно да се спазват правилата за безопасност. Препоръчва се да се носят защитни ръкавици или други специални лични предпазни средства.

ИНФОРМАЦИОННИ ЛИСТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ И ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ НА КИСЛОРОД

Повече информация можете да намерите в полето за търсене на продукт на тази страница.

ЗАКУПУВАНЕ НА КИСЛОРОД

Газообразен кислород можете да закупите от нашите дистрибуторски центрове във вашата страна или в световен мащаб. Повечето клиенти поръчват нашите бутилки онлайн или по телефона. В зависимост от местоположението, можете да вземете сами бутилките или ние да ви ги доставим. Обадете ни се за повече информация относно опциите за доставка. Бутилките се предлагат в различни обеми. Ние предлагаме кислород за различни приложения, вариращи от кислород за индустията до кислород с висока чистота.

Контактна форма за страници

Свържете се с нас

Формуляр

Форма за контакти

shopregister.error
Съгласявам се с GDPR политиката на Messer Group. Мога да оттегля съгласието си по всяко време.
Текст за идентифициране Обнови CAPTCHA

Контактна форма за страници

Свържете се с нас

Формуляр

Форма за контакти

shopregister.error
Съгласявам се с GDPR политиката на Messer Group. Мога да оттегля съгласието си по всяко време.
Текст за идентифициране Обнови CAPTCHA

Газ центрове

ГАЗ ЦЕНТРОВЕ

Газ центрове близо до вас – вземете сами или поръчайте доставка – подходящо оборудване – поръчки – безопасност

Актив издател

Актив издател