Messer завършва придобиването на Messer Industries – GIC е новият стратегически партньор

Messer завършва придобиването на Messer Industries – GIC е новият стратегически партньор

• Messer завършва придобиването на всички акции в Messer Industries от миноритарния собственик CVC Capital Partners Fund VII • GIC става новият стратегически партньор на Messer • Всички региони ще бъдат представени в Управителния съвет на Messer SE & Co. KGaA

Messer, водещият световен специалист за индустриални, медицински и специални газове, завърши придобиването на съвместното предприятие Messer Industries след получаване на различни регулаторни одобрения. С еднолична собственост върху Messer Industries, Messer вече може да расте като глобална газова група.


Освен това GIC, глобален институционален инвеститор, сега ще стане дългосрочен миноритарен акционер в Messer. GIC е опитен партньор на семейни фирми по целия свят и подкрепя стратегията на Messer за устойчив, печеливш растеж.


Бернд Юлиц, председател на Messer, каза: „С вече одобреното партньорство с GIC и пълното придобиване на Messer Industries, Messer отваря нова глава в своята 125-годишна история на компанията. Като газова компания, успешна в Азия, Европа и Америка, с GIC като наш нов партньор ние ще бъдем още по-силни и ще напреднем в нашите амбициозни планове. Със своите 11 000 служители по целия свят Messer има огромен потенциал."


С поглъщането на Messer Industries завършва успешното сътрудничество между Messer и CVC Capital Partners в предишното съвместно предприятие, което включваше компаниите на Messer в Северна и Южна Америка, както и в Западна Европа.


Messer вижда страхотни възможности във всички свои бизнес области по света. Компанията има за цел да диверсифицира допълнително предлагането си с фокус върху особено обещаващи сектори или чрез партньорства в резултат на прехода към зелена енергия. Messer очаква значителни увеличения на продажбите и печалбите и има потенциал да удвои грубо обема на бизнеса си до края на десетилетието.


За Месер 


Messer е най-големият частен специалист в света за индустриални, медицински и специални газове. Газовете за живот на Messer се използват в промишлеността, опазването на околната среда, медицината, хранително-вкусовата промишленост, технологиите за заваряване и рязане, 3D печат, строителство, изследвания и наука. Като глобален играч, Messer предлага своите устойчиви продукти и услуги в Азия, Европа и Америка. Повече от 11 000 служители работят заедно успешно с акцент върху разнообразието и взаимното уважение.


Газовете са толкова важни, колкото водата и електричеството в повечето индустриални процеси и играят значителна роля в тяхната декарбонизация, например чрез използването на зелен водород. Messer предлага едно от най-големите продуктови портфолиа на пазара и разработва и оптимизира приложни технологии за газове в най-съвременни центрове за компетентност.
Като фармацевтична компания Messer е доставчик на медицински и фармацевтични газове и цялостни решения и се е доказала като надежден доставчик на основни продукти.


Компанията е основана през 1898 г. и има седалище в Бад Зоден близо до Франкфурт.
През 2022 г. Messer генерира консолидирани продажби от 4,164 милиарда* евро.
* Общо за Messer Group и Messer Industries, което включва 100 процента от капиталовата инвестиция на Messer Industries

За GIC

GIC е водещ глобален инвестиционен посредник, основан през 1981 г., за да осигури финансовото бъдеще на Сингапур. Като мениджъри на валутните резерви на Сингапур, ние възприемаме дългосрочен, дисциплиниран инвестиционен подход и сме уникално позиционирани в световен мащаб чрез широк набор от класове активи и активни стратегии. Те включват акции, фиксиран доход, недвижими имоти, частен капитал, рисков капитал и инфраструктура. Нашият дългосрочен подход, възможностите за множество активи и глобалната свързаност ни правят предпочитан инвеститор. Нашата цел е да създадем значима добавена стойност с нашите инвестиции. Със седалище в Сингапур, ние наемаме над 2100 души в 11 големи финансови центъра по света и имаме инвестиции в над 40 страни.